Klimaatkinderen “verstoren” opening Klimaattop Noord

Donderdag 31 oktober werd de tweede Klimaattop Noord Nederland georganiseerd in de Oude Suikerfabriek in Groningen. Samen maakten de 1.300 bezoekers een flink aantal meters in de energietransitie. Tijdens de opening werden zij ‘overvallen’ door 60 Friese scholieren die de bezoekers aanspoorden: “Nu zijn jullie aan de beurt, aan de slag! De Klimaattop is geopend!”

Eén van de hoofdthema’s van die dag was duurzame mobiliteit. Dit programma werd georganiseerd door Slim & Groen Onderweg, VNO-NCW/MKB Noord, Energiecommissie Noord-Nederland en Fossielvrijeweken 2020. Hieronder een verslag van die dag; met wetenschapper Auke Hofstra over het succes van elektrische mobiliteit, over coöperatieve deelauto’s, over hoe Arriva zichzelf dwingt de CO₂ uitstoot te verminderen en over de Fossielvrije Weken in 2020. Download het verslag hier.

Friese kinderen op de klimaattop